Vekil adayımız Karakaş, Rumeli-Hisarüstü gençlik buluşmasına katıldı

Seçim çalışmaları çerçevesinde 15 Nisan Cumartesi günü Rumeli-Hisarüstü mahallesinde Türkiye İşçi Partisi seçim irtibat bürosunda bir gençlik buluşması gerçekleştirildi. Seçimlere TİP listelerinden İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı olarak katılan İDP üyesi ve Boğaziçi direnişçisi Enes Karakaş ve TİP üyesi Atakan Özsan etkinlikte konuşmalar gerçekleştirdi.

Enes Karakaş sözlerine hakkında müebbet hapis istenen Selahattin Demirtaş’ı, tutuklanması istenen Sırrı Süreyya Önder’i ve yıllardır polis şiddetine ve baskıya maruz kalan Cumartesi Anneleri’ni selamlayarak başladı. Konuşmasında tüm siyasi tutsaklara özgürlük talebini yineleyen Karakaş sözlerine Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen “Kayyum Rektör İstemiyoruz” sloganını sahiplenen seferberliğe dair bir değerlendirmeyle devam etti. Üniversiteli öğrencilerin mücadelelerinde, yalnızca kayyum rektörlerden kurtulmayı değil, akademisyenlerin, üniversite emekçilerinin ve öğrencilerin üniversite yönetiminde söz sahibi olduğu Özgür Emekçiler Üniversitesi hedeflediklerini belirtti. Sözlerinin devamında Saray Rejiminin son dönemde tekrardan dolaşıma soktuğu anayasa tartışmasına da değinen Karakaş, rejimin eski ve yeni temsilcilerinin olacağı bu meclisin işçi, emekçi ve ezilenlerin meclisi olamayacağını vurguladı. “Gerici Saray Rejimi’nin suç ortağı patronların ve çetelerin meclisini değil; işçilerin-emekçilerin, emek örgütlerinin, kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin yer aldığı, barajın olmadığı bağımsız ve egemen bir Kurucu Meclis istiyoruz” dedi.

Yüzlerce gencin coşkulu bir katılım gerçekleştirdiği buluşmada İDP adayı Enes Karakaş sözlerini üniversiteye dair taleplerini vurgulayarak sürdürdü. Kayyum rektörün üniversite yurtlarında dayattığı baskı uygulamaları ve cinsiyetçi politikalara son verilmesi gerektiğini, başta BÜLGBTİ+ olmak üzere kapatılan öğrenci kulüplerinin önündeki tüm bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Üniversitede öğrencileri baskı altına alan, en ufak demokratik protesto hakkına bile gayrimeşru saldırılarda bulunan polisin üniversitelerden dışarı çıkmasını istediklerini belirtti. “Yıllar önce KHK ile işlerinden atılan Barış Akademisyenleri dahil olmak üzere görevinden alınan hocaların dersliklerine geri dönmelerini istiyoruz” talebini yineledi. Karakaş sözlerini bitirirken tüm bu taleplerin karşılanması için mücadeleci bir öğrenci hareketi yaratılması gerektiğini, üniversite bileşenlerinin yönetime geçeceği bir Özgür Emekçiler Üniversitesi inşa etmenin gerekliliğini vurguladı.

Yorum Yapabilirsiniz